Een promotiefilm laten maken: 4 tips

Dus, je wilt de perfecte promotiefilm laten maken, maar je weet niet precies hoe je dit aan moet pakken? Wij helpen je daar graag bij! In de volgende tekst zetten we een aantal tips op een rijtje die er volgens ons voor moeten zorgen dat jij de perfecte promotiefilm kunt laten maken.

Een promotiefilm laten maken begint met het script

Voordat je gaat beginnen met de promotiefilm laten maken moet je nadenken over het script. Het is belangrijk om dit af te stellen op je doelgroep. Denk na over wat je precies wilt vertellen en op welke manier je dit wilt vertellen. Als je een promotiefilm wilt laten maken is een persoonlijke aanpak vaak de beste manier. Spreek je publiek aan zoals je dit in het echt ook zou doen. Dus, niet te zakelijk, niet te correct. Laat het gerust wat informeel overkomen en humor doet het altijd goed!

Maak het geheel aantrekkelijk

Als je een promotiefilm gaat laten maken wil je natuurlijk dat het geheel er aantrekkelijk uit komt te zien. Je gaat de video waarschijnlijk doorplaatsen op je website dus het moet wel goed aansluiten bij de rest van de pagina. Video’s met hoge kwaliteit beeld doen het beter dan video’s met lage kwaliteit beeld. Daarom is het belangrijk dat je een promotiefilm gaat laten maken in de hoogst mogelijk kwaliteit. Ook de kleurenschema’s moeten aansluiten bij de website. Denk daar dus over na voordat je de promotiefilm gaat laten maken.

promotiefilm laten maken

Stuur je publiek de juiste richting op!

Je hebt altijd een bepaald doel voor ogen als je een promotiefilm wilt laten maken. Het is van begin tot eind een uitdagend proces, dus let er goed op dat je dit doel niet uit het oog verliest. Bijvoorbeeld, ik wil een promotiefilm laten maken om meer bezoekers te krijgen in mijn webshop. Dan wil ik overkomen als een betrouwbare expert op het gebied van de producten die ik verkoop. Daar besteed ik dan veel aandacht aan, maar uiteindelijk is het meest belangrijke punt van de video de doorverwijzing naar de webshop. Dus, verwerk een linkje in de video of vertel de kijker op welke manier hij op de juiste plaats terecht kan komen. Maak het ook aantrekkelijk voor de kijker om door te klikken door uit te leggen wat de voordelen zijn, of hang er een leuke actie aan. Op deze manier kun je een promotiefilm laten maken die geld oplevert in plaats van geld kost.

Deel de promotiefilm op de juiste manier

Als je de promotiefilm hebt laten maken ben je nog niet klaar. Het is nu belangrijk om de video op de juiste manier en met het juiste publiek te gaan delen. Denk bijvoorbeeld na over waar jouw publiek zich bevindt, hoe ze daar terecht komhttp://www.promotiefilm-maken.nl/bedrijfsfilm-laten-maken-gouden-regels/en en hoe hun gedrag eruit ziet.

Heb je na het lezen van deze tekst interesse in een oriënterend gesprek? Neem dan zeker eens contact op met ons via de onderstaande button!