Een promotiefilm maken, hoe gaat dat eigenlijk?

Ga je een promotiefilm maken, dan doorloop je een vast proces met verschillende onderdelen. Hieronder lees je welke onderdelen dit zijn en wat hierbij belangrijk is.

Het script van je promotiefilm maken:

Ga je een promotiefilm maken, dan moet er eerst een script worden uitgeschreven. Meestal wordt een promotiefilm namelijk begeleid door een voice-over die gedetailleerd uitleg geeft over de betreffende producten. Elke zin in de film krijgt uiteindelijk een eigen beweging op het beeld. Het is daarom van groot belang om eerst na te denken hoe het script eruit moet zien en dan pas te beginnen met het maken van de promotiefilm. Als er in een later stadium veranderingen aangebracht moeten worden doordat het script niet klopt kan dit heel kostbaar zijn.

De voice-over van je promotiefilm:

Ga je een promotiefilm maken, dan is het verstandig om ook goed na te denken over de voice-over. Deze stem gaat de animatie namelijk leiden door te vertellen wat er op het scherm gebeurd. Het kan bijvoorbeeld een goed idee zijn om voor een serieuze mannenstem te kiezen. In andere gevallen is een vriendelijke vrouwenstem weer een betere uitkomst, dit is volledig afhankelijk van promotiefilm die je wil maken.

Het storyboard van je promotiefilm:

Bij het maken van een storyboard wordt het script opgedeeld in verschillende beelden. Elk beeld behandeld eigenlijk een nieuwe zin van het script en dit wordt meestal met de hand getekend. Op deze manier krijg je goed inzicht in de opbouw van de video en het is bovendien belangrijk om na te denken over de cruciale punten van de video die meer aandacht verdienen. Op deze manier kun je je promotiefilm zo inrichten dat de kijker bijvoorbeeld eerder bereid is een aankoop te doen.

Het animeren van je promotiefilm en het geluid:

Nu kan er echt wpromotiefilm makenorden begonnen met de promotiefilm maken. Tijdens het animeren worden alle karakters gemaakt, de achtergronden en bijvoorbeeld overige voorwerpen die voorkomen in de video. In dit stadium is het erg belangrijk dat de karakters en voorwerpen zo echt mogelijk overkomen. Om dat te realiseren is het ook belangrijk dat de voice-over gelijk loopt met de karakters. Ook de overige geluiden van je promotiefilm moeten worden ingeladen. Als er een auto tegen een muur botst moet er op het juiste moment een knal te horen zijn.

Nadat bovenstaande stappen zijn doorlopen ben je zo goed als klaar met het maken van je promotiefilm. Het kan voorkomen dat er n nog dingen ontdekt worden die aangepast moeten worden, maar dit is alles behalve wenselijk. Een passing kan in dit stadium erg veel tijd en geld kosten dus het is belangrijk om al vroeg stil te staan bij wat je precies wil bereiken met de video.

Wil je een promotiefilm maken en wil je daarin goed begeleid worden? Neem dan contact op via de onderstaande button.