Instructiefilm laten maken

Een instructiefilm laten maken doe je om je product, dienst of merk uit te leggen aan je doelgroep. Vaak onder het mom van een visuele handleiding. Welke stappen moet een klant zetten tot een aankoop, hoe zet ik deze kast in elkaar, hoe werkt het nieuwe beveiligingsysteem van ons distributiecentrum of wat zijn de maatregelen die getroffen worden in tijden van corona?

Waarom een instructiefilm laten maken?

Het doel van een instructiefilm is om je doelgroep iets (stapsgewijs) uit te leggen, zodat meteen duidelijk is wat de gang van zaken is zonder dat zij hiervoor veel moeite hoeven te doen. Een instructiefilm zie je daarom ook vaak in openbare ruimtes, events en op productpagina’s. Het helpt je om doeltreffend instructies te geven aan een groot publiek zonder dat je jezelf continu herhaalt. Daarbij houdt het veel makkelijker de aandacht van de kijker vast dan een lange presentatie of een instructietekst.

VerspreidingPromotiefilm maken

Een instructiefilm verspreiden gaat vaak gepaard met een specifiek doel. Daarom is het belangrijk om zijn plek in een effectieve video strategie te definiëren. Door je video te uploaden naar een platform as YouTube is deze hierna makkelijk in te sluiten op je website of te delen op de social media kanalen van je organisatie. Een geslaagde instructiefilm wordt daarnaast ook door anderen gedeeld, wat dus veel gratis extra promotie betekent!

Het belangrijkste onderdeel van een instructiefilm maken is echter dat het ‘gewoon’ heel goed uitziet en dat het bovenal helder is. Het heeft namelijk echt alleen effect als mensen begrijpen wat je vertelt. De kwaliteit van de video is dus alles.

Op het gebied van instructie kunnen er niet veel dingen tippen aan een instructievideo. Voor weinig kosten is het mogelijk een middel te creëren dat voor een hoop doelen te gebruiken is, mensen aanzet tot het gewenste gedrag en interesse voor jouw bedrijf genereert. Probeer het zelf! Neem contact op met onze video-experts voor meer informatie en advies!