Online promotiefilm als onderdeel van je marketingstrategie

Als men denkt aan een promotiefilm dan wordt nog vaak gedacht aan een tv commercial om veel bekendheid te vergaren, maar er zijn veel meer manieren om je boodschap aan het licht te brengen. Manieren die veel goedkoper en vaak effectiever zijn dan tv. Er wordt dan ook steeds vaker voor alleen een online promotiefilm gekozen. Bedrijven krijgen ondervinden steeds meer dat hun doelgroep naar online kanalen verschuift en daarop het beste te bereiken is. Een online promotiefilm is daarom een essentieel onderdeel van een sterke marketingstrategie. Zie hier waarom.

Een promotiefilm met de juiste doelgroep

Door middel van een tv commercial bereik je in één klap een enorme groep mensen. De vraag is echter of dit ook echt wel zo effectief is als het lijkt. Buiten het feit dat het een dure manier van adverteren is, kun je je doelgroep ook niet heel gericht bereiken. Daarbij is het achteraf niet meetbaar wie jouw promotie nou precies gezien heeft. Met een online promotiefilm is dat veel makkelijker. Wanneer je een promotiefilm op je website hebt staan, kun je door middel van statistieken precies zien wie en wanneer jouw promotiefilm heeft gekeken. Ook kun je zien of ze vervolgens een actie ondernemen op jouw website. Van de data die jij uit je promotiefilm haalt, kun jij als ondernemer veel leren.

Online verspreiden van je video

marketingstrategie - promotiefilm

Er zijn een heleboel manieren om jouw film online te verspreiden zonder dat het je bakken met geld hoeft te kosten. Begin bijvoorbeeld eens met je social media kanalen, blogs, Vimeo en natuurlijk YouTube. Zoek naar blogs binnen jouw sector waarop je jouw promotiefilm kunt delen. Dit levert je meer exposure op binnen je doelgroep. Zo bereik je precies de juiste mensen.

Google is je grootste fan!

Een video draagt enorm bij aan jouw vindbaarheid in Google. Dat zit zo: Google vindt het belangrijk dat de zoekers precies vinden waar ze naar op zoek zijn. Als je een link opent naar een website die je niet de informatie geeft die je zoekt, klik je over het algemeen snel weer weg. Google houdt dus in de gaten hoe lang je bezoekers op je pagina blijven hangen. Een promotiefilm op je homepagina zorgt ervoor dat je bezoekers langer blijven hangen. Google blij, jij nog blijer, want hierdoor stijg je in score, bezoeker blij want deze ontvangt de juiste informatie.

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor het inzetten van een video? Voor meer informatie over video strategie en een video laten maken in Breda? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.