Promotiefilm maken: let op deze punten

Wil je een promotiefilm maken? Dan wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk doen. Daarom moet je op een aantal punten goed letten. Denk aan de stijl van je film, je publiek maar ook het genre is heel belangrijk.

Voor wie ga je een promotiefilm maken?CoolerMedia_Juiste_Publiek_Promotiefilm_Maken

Vraag jezelf dit af voordat je begint. Het is namelijk erg belangrijk om te weten op welke groep je je moet gaan richten. Welk doel heb je met deze promotiefilm en waarom wil je dat deze doelgroep jouw promotiefilm zal zien? Wie vallen er onder deze doelgroep? Hoe oud zijn ze, man of vrouw of allebei? Hoeveel verdienen ze, waar zijn ze in geïnteresseerd? Verdiep je goed in je doelgroep. Om je doel te bereiken is het belangrijk dat je alles van ze weet. Het is ook heel belangrijk om na te gaan waar je jouw doelgroep kan vinden. Is dit online, in de kroeg, in kantoorgebouwen. Op die manier kun je bepalen welke vorm jouw promotiefilm zou moeten hebben.

Maak je promotiefilm in stijl

Wanneer je een promotiefilm gaat maken kun kiezen uit verschillende stijlen. Zo kun je gaan voor humoristisch, ontspannen of juist statisch en serieus. Wanneer je weet wie je doelgroep is deze keuze makkelijk gemaakt. Je weet dan namelijk waar jouw doelgroep zich mee kan identificeren.

Waarom wil ik een promotiefilm maken

Dit is de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen als je een promotiefilm gaat maken. Waarom wil je het eigenlijk? Wat is je doel? Welke boodschap wil je overbrengen? Door de waarom vraag te beantwoorden zul je merken dat het ook makkelijker is om de wie, wat en de waar vraag te beantwoorden. Wat is je drijfveer. Als dit duidelijk is zal je promotiefilm ook sterker zijn en je doelgroep beter aanspreken.

Een promotiefilm mag nooit saai worden

Het woord zegt het al: promotiefilm, een film om iets te promoten. Het laatste wat er dus mag gebeuren is dat je publiek in slaap valt. Heb je de bovenste vragen goed beantwoord. Dan zal de inhoud van je film kloppen. Denk vervolgens na over de elementen die je toe kan passen om het ook visueel aantrekkelijk te houden. Denk ook eens out of the box, hoe kun je jouw verhaal vertellen op een originele manier. Zorg ervoor dat je publiek je onthoudt! Heb je hulp nodig om deze punten toe te passen, laat het ons weten. Wij helpen je graag!