Promotiefilm zelf maken, kan dat?

Een promotiefilm zelf maken, lukt dat? Waarom laten bedrijven dit vaak door een extern bedrijf doen? Zelf een promotiefilm maken heeft voordelen, maar er zitten ook nadelen aan. De volgende nadelen zullen misschien niet zo snel in je opkomen.

Hoeveel kost het om een promotiefilm te maken?

Een video laten monteren, kan veel kosten. Daarom lijkt het zelf produceren van je video een stuk goedkoper. Maar de adder on het gras is dat je voor dezelfde kwaliteit die een professionele partij biedt, zelf ook veel kwijt bent. Denk aan apparatuur, een studio, acteurs, belichting en montageprogramma’s.  Daarbij komt nog de tijd die je erin zult steken. Behalve wanneer je van plan bent om meerdere promotiefilms te maken, komt er een moment waar je nieuwe apparatuur er maar ligt te liggen.

Vakkennis

Sinds de start van Cooler Media hebben wij veel promotiefilms gemaakt en hierdoor ook veel geleerd.  Inmiddels weten wij hoe een promotiefilm het beste tot zijn recht komt. In deze tijd is kwaliteit super belangrijk. Door het inschakelen van een goede studio kun je deze kwaliteit garanderen en hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Dit voorkomt ook dat je meerdere promotiefilms moet maken voor je tevreden bent over het resultaat.

Twijfelpromotiefilm maken

Wanneer je weinig ervaring hebt met het maken van een promotiefilm kun je jezelf regelmatig afvragen of je wel de goede richting op gaat en of je promotiefilm wel effectief genoeg zal zijn. Een studio weet waar de aandachtspunten liggen en wat je beter wel en niet kunt doen. Een studio denkt met je mee en kan daarmee je twijfel wegnemen. Een studio garandeert dat je je tijd en geld nuttig besteed.

Het zou natuurlijk niet helemaal eerlijk zijn als we je zouden vertellen dat je een promotiefilm altijd moet laten maken door een studio. We geloven er echter wel in dat er projecten zijn waarbij je zonder kennis en ervaring niet ver zult komen. Een promotiefilm zelf maken, kan dus prima, mits je weet wat je doet. Uiteindelijk is een goed resultaat meer waard dan zo min mogelijk betalen.

Ben je op zoek naar een studio die de kennis en ervaring heeft om een video te maken in de omgeving Breda? Neem dan vandaag nog contact met ons op.