Promovideo maken: zo blijft het interessant

Een promovideo maken; oftwel promotie! Een goede tool om de aandacht te trekken van je klanten en niet te vergeten, ontzettend breed inzetbaar. Daarom is het belangrijk dat je promotiefilm niet saai is.

Fantaseren maar

Als je een promotiefilm gaat maken, moet je buiten de doos durven denken (snap je ‘em?). Wees niet bang om je vaste denkwijze los te laten. Laat je fantasie de vrije loop, the sky is the limit. Eerst de creativiteit, daarna kijken we wel weer naar de realiseerbaarheid van je idee.

De kijker is koning

Je moet nooit vergeten voor wie je de promotiefilm gaat maken. Er zijn misschien een heleboel dingen die jij helemaal te gek vindt, maar die je publiek helemaal niet interessant vindt. Ga dus niet alleen uit van wat jij te gek vindt maar bedenk ook wat jouw publiek te gek zou vinden. Verplaats je in je doelgroep en zorg op deze manier dat je promovideo de kijker aanspreekt.

Zoals jij, is er maar één

Een promovideo maken zonder een persoonlijke touch is als een voetbalwedstrijd spelen zonder te scoren. Het voelt niet af. Weet waarin jij je onderscheidt van anderen. Voeg iets van jezelf toe en geef het gevoel dat de kijker je leert kennen en zorg ervoor dat ze meer van je willen weten. Jouw organisatie is uniek, straal dat ook uit.

Promotievideo maken: wees niet bang en doe eens gek

Een promotiefilm laten maken, is iets om serieus te nemen. Ook laat je het productiewerk over aan experts. Je moet het namelijk wel goed doen. Dat betekent echter niet dat je bepaalde veilige keuzes moet maken omdat je bang bent dat je het fout doet. Dit zal een saaie, onpersoonlijke promotiefilm tot resultaat geven. Doe is gek en probeer eens iets nieuws, iets wat je nog niet bij andere promotiefilms hebt gezien. Je wilt opvallen. Dus durf dan ook iets opvallends te doen.

Wil je ook een promotievideo maken en kun je wel wat hulp of tips gebruiken? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop. We kijken graag samen naar de mogelijkheden.