Een succesvolle promotiefilm en een sterke video strategie gaan hand in hand.  Een promotiefilm maken doe je om je publiek ervan te overtuigen dat jij iets te bieden hebt.  Helaas zal je niet het gewenste resultaat behalen zonder doordacht plan van aanpak voor de inzet ervan. Creëer daarom een strategie voor elke fase van de customer journey. Wij gebruiken hiervoor Google’s See-Think-Do-Care-model om specifieke doelen voor iedere klantfase vast te stellen en uiteindelijk te bereiken. Zo behaal je optimaal resultaat met jouw promotiefilm.

1. Stick to the plan

Maak een supersterk plan en haal het optimale uit je promotiefilm. Dit kan alleen met behulp van een video strategie. Door te bepalen waar en wanneer jouw promotiefilm moet verschijnen, laat je niets aan het toeval over. Nadat alles zorgvuldig is gepland en uitgedacht, hoef je je plan alleen nog maar uit te voeren. Om je promotiefilm in te zetten om je doelgroep effectief door iedere fase van de customer journey te begeleiden, is een goede video strategie dus van levensbelang.  Een sterke basis voor jouw video strategie begint met het See-Think-Do-Care-model . Dit helpt je om jouw bezoekers op de juiste manier aan te spreken en tot actie aan te zetten afhankelijk van de klantfase waarin zij zich bevinden.

2. Video strategie houdt het spannend

Houd je content spannend door middel van je strategie. Niet alleen het moment van plaatsen, maar ook de frequentie en het soort video’s dat je plaatst, is heel belangrijk voor succes. Met een video strategie voorkom je dus ook dat jouw promotiefilm op het verkeerde moment aan je doelgroep gepresenteerd wordt. Bepaal welke video geschikt is voor welk moment. Zo speel je in op ieder onderdeel van het See-Think-Do-Care-model, begeleid je je doelgroep zorgvuldig door iedere fase van de customer journey, kun je tussentijds de campagne optimaliseren en richt je je effectief op het behalen van je doelen.

3. Meet je successen

Heb je eens sterke strategie en houd je je eraan? Dan kun je eenvoudig zien of je het juiste pad bewandelt. Statistieken vertellen je onder andere hoe vaak je video bekeken is, hoe vaak er op je links is geklikt en hoelang je video gemiddeld bekeken wordt. Hieruit kun je opmaken of  je goed bezig en of er iets is dat beter kan. Wellicht heb je iets gemist in een van de fasen. Gelukkig kun je je strategie atlijd wijzigen en optimaliseren om dichter bij succes te komen.

Wil je meer weten over video strategie voor jouw promotiefilm? Of interesse in een video laten maken? Wij helpen je graag een eind in de goeie richting. Ook kunnen onze video-experts de strategie volledig voor je vormgeven! Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op!